Eesti infoühiskonna visioon ja arengukava

" -E-teenused on tulevikus üha enam piiriülesed. Sarnaseid baastaristu elemente ei ole igal riigil mõtet omal käel arendada, vaid mõttekas on selles tegevuses jõud ühendada. Seetõttu luuakse Eesti vedamisel Põhjamaade e-valitsemise baastaristu innovatsiooniinstituut – rahvusvaheline arenduskeskus, mille eesmärk on X-teed, e-identiteeti, digiallkirja ja muid baastaristu komponente ühiselt arendada.-"


Valisin seda punkti, sest minu meelest plaan on ületäidetud! Minu meelest kõik e-teenused on muutnud ja teinud päriselt väga lihtsamaks! Kõik panga- ja laenulepingud on e-formaadis. Siia alla paneme ka Smart-id ja Mobiil-id, e- valitsemised. Kõik kliendikaardid on digitaliseeritud. Kõik ülekanded, trahvid isegi kohtuistungid on ka e-formaadis. Samal seoses COVIDI-ga e-formaadisse tava elu ülekandmine ei olnud nagu eesmärk, vaid rohkem vajadus, aga tänut selle pandeemiale saime aru, et meie võib sama hästi vooluma digi-toes: kaugtöö jne. Kokkuvõtteks it-lahenduste ümberkujundamise reform on edukalt saavutanud.


Mitte realiseerinud punkt "Eestisse tullakse uudseid IKT-lahendusi tegema ja katsetama kogu maailmast. Siin loovad uusi tervishoiu, tööstuse, energeetika, hariduse jt lahendusi uued rahvusvahelised arenduskeskused, välismaised kasvuettevõtted ja teadurid."


Eesti ise püüab levendada uued IT-lahendused, aga ikka ei ole saavutanud mingi kõrge level-it.  Eesti küll ei ole konkurentsivõimeline võrreldes Saksamaa või Taani jne. Samal ajal Eesti on IT-osakonnas arenenud päris kõvasti, aga ma ei ütleks, et see on rahvusvaheline tase. Loodan, et tulevikus olukord paraneb



Kommentaarid

Populaarsed postitused